KUKELEKUU, de hanen kraaien op de boerderijen voor de mensen in de bergen.

TRIIIING, de wekker gaat voor de mensen in de stad.

De zon laat zijn stralen rusten op het zalige Zuid-Afrika en de wolken spelen verstoppertje met ons. De mensen uit de stad en sommige mensen uit de bergen spraken om 10 uur af bij het museum. De mensen die echter verder in de bergen woonden en dus niet konden komen, beleefden hun eigen avonturen. Sommige mensen waren al gewaarschuwd dat het museum niet veel groter was dan de keuken van Tania. Deze kleine vierkante meters werden dan benut door het leven van Nelson Mandela en de traditionele klederdracht van Afrika.

Na dit mini-avontuur vervolgden we onze culturele tocht door de townships. We zagen een geneesheer die zijn spirituele krachten uitoefende op de gehele groep. Tijdens onze trip door de townships sprongen we ook even binnen bij een minuscule brouwerij. Hier kon je een kopje bier kopen voor 1 rand (+/- 7 cent).

Na de rondleiding werd iedereen terug opgepikt door zijn gastfamilie. De namiddag was voorzien van een rustmomentje, waardoor de meeste mensen terug actief waren die avond tijdens de braai (=bbq). Tot onze verbazing braaiden de Zuid-Afrikaaners binnen. De jongste leden van Violet schaafden hun Engels bij door een Engelstalig spelletje weerwolven. Het was een gezellige avond met lekker eten, blij en voldaan keerden we allemaal terug naar onze eigen gastfamilies. De meeste mensen kropen vroeg onder de wol, want ondanks dat ze veel geslapen hadden die dag, was iedereen nog vermoeid van de vorige dagen.

Hieronder vindt u nog een kort interview van de mensen die deze dag anders beleefd hebben doordat zij vastzaten in de dreigende bergen.
Marthe Vandenbossche: “’s Ochtends zijn we naar twee verschillende grotten gegaan, eentje lag helemaal in een dal en de andere helemaal op een berg, dus dat was kei-vermoeiend. In de namiddag zijn we gaan rijden op de ezels van de buren die 21 km verderop woonden. ‘s Avonds waren er vrienden van onze families gekomen en hebben we lasagne gegeten, ook wij zijn vroeg gaan slapen.”

Joni en Hannah Dewulf 😎

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen