VIOLET & THE BOCHABELA STRING ORCHESTRA

Naast het plezier van samen muziek maken, streeft Violet naar méér: Violet zet zich in voor projecten in binnen- en buitenland die streven naar een rechtvaardig bestaan voor iedereen.

Zo wordt een groot deel van de opbrengst van concerten en cd’s weggeschonken aan een goed doel: zoals ons ‘zusterorkest ‘ in Zuid-Afrika.
The Bochabela String Orchestra is een strijkorkest voor jongeren uit de townships en de ruime omgeving van Bloemfontein.

In 2003 nam Violet de cd ‘Gelijkgestemd’ op, ten voordele van de Bochabela String Orchestra. Er werden meer dan 3000 exemplaren (uit)verkocht.

Maar Violet wilde voor het Bochabela String Orchestra meer worden dan een sponsor.
In 2009 sloegen Violet, radio Klara, DKO en Jeugd en Muziek de handen in elkaar wat leidde tot de grootse actie: Buskers for Bochabela. Gedurende een week trokken de jongeren van Violet en Bochabela samen rond door België om concerten te geven. Een unieke ervaring voor ALLE jongeren!

In 2011 namen de twee orkesten samen een nieuwe cd op: Without Boundaries/ Sonder Grense / Grenzeloos. Een vrolijke mix van Afrikaanse en Europese muziek.
Je kan deze cd bestellen na betaling van 18€ (incl. Verzending) op het rekeningnummer van Violet met vermelding van ‘Grenzeloos’ + naam en adres.

Door de jaren heen zijn er wederzijdse bezoeken geweest tussen Bloemfontein en Oud-Heverlee, en hebben de jongeren van beide orkesten intense vriendschapsbanden opgebouwd.

De opbrengsten van cd’s, concerten en acties sinds 2004, resulteerden in de aankoop van honderden instrumenten, de ondersteuning van de werkingskosten en de uitbreiding van het Zuid-Afrikaanse project tot meer dan 600 jongeren uit de regio van Bloemfontein.

Bochabela String Orchestra  op bezoek in 2013

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen