Na een korte nacht werden we om 4 u 30 gewekt om te beginnen aan de ochtendgymnastiek. Omdat de begeleider hiervan zich had overslapen, moesten we het zelf in elkaar steken. We deden onder andere stretchoefeningen met Ellen en Esther en de zonnegroet met Amber en Droene. Ondertussen mochten sommigen zich al gaan douchen, anderen moesten doorgaan tot het bittere einde om 6 u. Hierna was er … nog tijd om te douchen. Door het tijdsoverschot gingen we ook even kijken naar de konijntjes, kippen en dromedarissen. Maar hier bleef Irena aan een cactus hangen met haar hand, waardoor we even met vele handen bezig waren om de vele naalden te verwijderen. Pas om *zucht* 7 u konden we eindelijk gaan ontbijten, want sporten op een lege maag is niet voor iedereen afgelegd. Het ontbijt was in 2 gangen: eerst cornflakes en dan toast en ei.

Hierna vertrokken we met bussen en bakkies naar Venterstad. Na eerst een eerbetoging gedaan te hebben voor Winnie Mandela aan een grafmonument voor apartheidsstrijders, gingen we naar de soepkombuis waar minderbedeelden één maaltijd per dag krijgen. Hier gaven we de ingezamelde kleren, speelgoed en dekentjes af.

Meteen hierna gingen we naar het community center om een onverwachts concert te geven, want in de kombuis was het te klein, vooral als het dansende publiek ook in de ruimte moet passen.

Toen we terugreden naar Siloane Village, zaten er vele violetten in een bakkie. ‘s Middags aten we smoutebollen met gehakt, aardappel en kerrie en voor de vegetariërs een gefrituurde … sandwich. Terwijl we in de vergaderzaal aan het zingen waren, begon het enorm hard te regenen. Zo hard dat het stoffen dak zo hard aan het doorhangen was dat het bijna scheurde. Toen het overal begon binnen te regenen en de elektriciteit uitviel, verplaatsten we ons naar de eetzaal.

Daar werden we in 6 groepen verdeeld waar we samen met de Zuid-Afrikaanse jeugd discussieerden over de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor de jeugd. Dit werd daarna aan elkaar voorgesteld in kaarslicht, omdat het licht heel de tijd uitviel door het onweer.

Na het avondeten bedachten we in dezelfde groepjes een multiculturele act voor de culturele avond van donderdag. Na een korte violette avond-jam aan het toilet ging iedereen vroeg slapen. (Hoe zou je zelf zijn als je zo vroeg opstaat ?)

Marike en Droene 😎

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen