Na een lekker ontbijt in de school in Vredefort, maakten we ons klaar voor de volgende busrit. Maar we vertrokken niet voordat we een muzikaal afscheid hadden genomen. De keukenploeg van de school was zeer enthousiast en zwaaide ons dan ook vrolijk uit.

Vervolgens hadden we een 7 uur lange busrit voor de boeg, naar Lady Grey. Tegen de middag maakten we een tussenstop in het Musicon in Bloemfontein, waar we de contrabassen en cello’s ophaalden. Die werden vervolgens door Peter vakkundig gestapeld in 1 van de 2 bussen. Achteraf bleek echter dat de contructie niet bestand was tegen de Afrikaanse wegen en tegen het tempo van onze buschauffeur, dus moesten we heel waakzaam zijn en af en toe een bas of cello redden.

Onderweg zagen we veel mooie landschappen, struisvogels (ook wel vogelstruis genoemd), springbokken en Joni zag zelfs een giraf.

We waanden ons zelfs even in Parijs bij het zien van deze miniatuur Eiffeltoren.

Toen we eindelijk aankwamen in Lady Grey, werden we hartelijk ontvangen in de plaatselijke artschool. We haastten ons naar de kerk in het midden van het dorp om het einde van deel 1 van de Passie Spelen nog mee te pikken. Er werd ons gevraagd om stil de kerk binnen te gaan zodat we niet stoorden. Het bleek echter dat Violet daar nog op moet oefenen, want we slaagden er in door een kerkbank te zakken en zo even de aandacht op ons te vestigen. Zelfs Jezus werd er stil van.

De Passie Spelen zijn een combinatie van drama, muziek en dans. En beelden het verhaal van de dagen rond Pasen volgens de Bijbel uit. We zagen dus onder andere het laatste avondmaal, de Judaskus en de kruisiging van Jezus. Hierbij volgden we de weg mee naar buiten met fakkels richting het kruis.

Eenmaal terug op onze slaapplek, dronken we thee en maakten we kennis met de acteurs en actrices van de Passie Spelen. Bij het kennismaken merkte een van de actrices op dat Max zijn stem “sexy as hell” is en Kevin (een van de acteurs) viel bijna flauw toen Max zijn naam uitsprak. Om de dag af te sluiten speelden we het schoenenspel en daarna gingen we allemaal moe, maar voldaan in ons bed.

Groot soen,

Nalani en Fran 😎

 

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen