Gegroet familie en sympathisanten.

Ziehier het eerste verslag van onze reis. Eenmaal goed en wel in Zaventem te zijn vertrokken, zaten we voor 6 uur gekluisterd aan onze vliegtuigstoel richting Dubai. Gelukkig was er genoeg entertainment voorzien en kregen we er zelfs een sterrenhemel bij. Veel slapen zat er niet in want om middernacht werd ons diner geserveerd en om 4 uur Belgische tijd werden we weer gewekt door een Arabische zonsopgang.

©Irena Vandenberghe, sterrenhemel in het vliegtuig

© Nina Sato. Een verboden foto op het vliegveld

©Nina Sato. Nog een verboden foto.

Aangezien het lot ons avontuur nog niet spannend genoeg vond, ontdekten we in Dubai aangekomen dat er een paspoort ontbrak. Inge, onze fantastische reisleidster, kon haar documenten niet langer vinden. Na een slopend uur wachten, heen en weer geloop naar het vliegtuig en veel gesprekken met de douane en de politie bleek het paspoort gelukkig gevonden. Vol nieuwe moed omdat we nu zeker iedereen in Zuid-Afrika gingen krijgen, besloten we de luchthaven op te vrolijken met wat gebuskerde toontjes.

©Nina Sato. Buskeren op de luchthaven, cello’s en bassen zingen hun stem.

Een paar van onze medereizigers waren heel enthousiast en na een tijdje konden we dan boarden op het grootste passagiersvliegtuig ter wereld (volgens Wout) Dit vliegtuig had zelfs twee verdiepen. Deze vlucht duurde nog eens 8 uur en een klets en na verschillende dutjes kwamen we EINDELIJK aan in Jo-burg, waar we ontvangen werden door een kleine delegatie van de Bochies. Daarna sprongen we nog voor 2 uur in de bus om dan eindelijk aan te komen in Vredefort. En snel onder de wol te kruipen voor de eerste Afrikaanse nacht.

©Wout Sohier. Zicht over Dubai en de Afrikaanse kust.

Groetjes Ellen en Marthe 😎

 

Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen