VIOLET & SHALAN ALHAMWY
een Vlaams-Syrische ontmoeting

Onder invloed van de vluchtelingencrisis besloot Violet ook de vluchtelingenproblematiek binnen haar sociaal-geëngageerde werking een plaats te geven. In maart 2017 namen we een cd op in samenwerking met de Syrische violist en componist Shalan Alhamwy.

Shalan ontvluchtte  het oorlogsgeweld in zijn land in augustus 2015 en woont nu in België.
De eerste concerten en de release van de cd vonden plaats tijdens het weekend van 7 mei 2017.
Het komende jaar zal Violet haar nieuwe muziek en project in de rest van Vlaanderen gaan voorstellen.

Met deze cd en het daaruit voorvloeiend project hoopt Violet op haar manier een antwoord te bieden op vragen die op dit moment rijzen in onze samenleving rond de vluchtelingenproblematiek.
Door de samenwerking met Shalan en andere gastmuzikanten krijgen de jongeren van Violet de kans om Syrische muziek te leren kennen, te spelen en te waarderen.
Daarnaast wordt er, speciaal voor deze cd,  nieuwe Vlaams-Syrische muziek ‘ge-co-creëerd’. Oost en West ontmoeten elkaar en worden verbonden in één muzikaal geheel.
Muziek wordt zo opnieuw een laagdrempelige manier om multiculturaliteit een breder draagvlak te geven:  in ‘ons eigen Violet’ maar in extenso ook ‘in onze maatschappij’.

Met de opbrengsten van de cd-verkoop steunen wij Life Skills: een project dat vluchtelingen -kinderen, jongeren en hun ouders- begeleidt en hen op een praktische, warme manier ondersteunt bij de integratie en de uitbouw van een nieuw leven in België.

De nummers zijn een mix van klassiek en folk uit oost en west. De sound van Violet combineert moeiteloos met typische Arabische instrumenten als oud, ney en kanoun.
Hanin is een plaat vol tristesse, vol levensvreugde, vol weemoed, maar bovenal met een boodschap van hoop.

[ess_grid alias="grid-shalan"]
Contactformulier


Violet vzw – Eekhoornlaan 16 – 3051 Sint-Joris-Weert
Webdesign by Steven Eerdekens

0

Je winkelwagen